تکرر ادرار روزانه یا همان urinary frequency و شبانه یا همان nocturia از جمله مشکلات ادراری هستند که میتوانند موجب اختلال در عملکرد و فعالیت های روزانه و یا اختلال در خواب شبانه بیمار شده و نهایتاً موجب مراجعه بیماران به متخصص کلیه و مجاری ادراری گردد.
به لحاظ تعریفی، نیاز به مراجعه به سرویس بهداشتی برای ادرار، بیش از هفت مرتبه در طول روز و یا بیش از دو مرتبه در طول شب را تحت عنوان تکرر ادرار روزانه و شبانه قلمداد میکنند.
در مورد علل و عوامل تکرر ادرار به ذکر نکاتی پیرامون این مشکل خواهیم پرداخت:
یکی از شایعترین علل این مشکل که هم طی روز و هم شب وجود دارد دیابت میباشد که هر دو شکل دیابت قندی و دیابت بیمزه میتوانند موجب تکرر ادرار شوند. که با انجام آزمایش براحتی میتوان به بررسی آنها پرداخت.
عفونتهای مثانه و مجاری ادراری که اغلب با سایر علائم ادراری از جمله سوزش و درد و ناراحتی هنگام ادرار همچنین تغییر رنگ و بوی ادرار همراه هستند از علل شایع تکرر ادرار میباشند که با انجام آزمایش و کشت ادرار میتوان به بررسی آنها پرداخت.
مشکلات مربوط به پروستات در آقایان از جمله التهاب پروستات و یا بزرگی خوشخیم پروستات( BPH )نیز از علل شایع تکرر ادرار هستند که اغلب با مشکلاتی مثل اختلال در دفع ادرار و احساس تخلیه ناکافی (بیشتر…)